carwash

Waarom je je auto niet in een carwash mag laten wassen

Er zijn verschillende redenen waarom je je auto misschien niet in een carwash zou willen wassen. Hieronder staan enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om je auto met de hand te wassen in plaats van naar de carwash te gaan.

  1. Krassen en beschadigingen: Carwash-borstels kunnen krassen en beschadigingen op de lak van je auto veroorzaken. Dit komt doordat vuil en zand op de borstels kunnen blijven zitten en vervolgens over de lak worden gewreven. Deze krassen kunnen op den duur leiden tot oxidatie en roestvorming.
  2. Beschadiging van accessoires: Sommige carwash-systemen zijn niet geschikt voor auto’s met accessoires, zoals spoilers en bodemplaten. Dit kan leiden tot beschadigingen aan deze onderdelen.
  3. Inadequate reiniging: In sommige gevallen kunnen carwash-systemen niet alle vuil en verontreinigingen van je auto verwijderen, vooral als deze hardnekkig zijn. Dit kan leiden tot vlekken en verkleuringen op de lak van je auto.
  4. Waterdruk: Sommige carwash-systemen gebruiken hoge waterdruk om vuil en verontreinigingen van je auto te verwijderen. Dit kan echter ook leiden tot beschadigingen, zoals losse en kapotte sierlijsten.
  5. Chemische reinigingsmiddelen: Sommige carwash-systemen gebruiken agressieve chemicaliƫn om vuil en verontreinigingen te verwijderen. Deze chemicaliƫn kunnen niet alleen de lak van je auto beschadigen, maar ook schadelijk zijn voor het milieu.

Als je je auto schoon wilt maken en wilt voorkomen dat deze beschadigd raakt, is het vaak het beste om de auto met de hand te wassen. Hierdoor kun je de controle behouden over het reinigingsproces en kun je ervoor zorgen dat alle vuil en verontreinigingen grondig worden verwijderd zonder schade aan te brengen aan de lak of accessoires van je auto.

Scroll naar boven